+
Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.
 • BlackRock eller Arnhult bakom storköp i Hufvudstaden?

  PUBLICERAD 2018-01-24 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-01-25 08:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen bytte en aktiepost om hela 1 262 500 A-aktier i Hufvudstaden ägare. En för bolaget mycket stor post och givet kursen 129 kronor en affär om närmare 163 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

  Det är ytterst sällsynt att så stora aktieposter byter ägare i börsens största fastighetsbolag och då i synnerhet i Hufvudstaden där free floaten är liten.

  SEB mäklade aktieposten internt men vem som ligger bakom affären får framtiden utvisa. En potentiell kandidat kan vara amerikanska investmentjätten BlackRock som i veckan flaggat i både JM och Castellum och uppenbarligen är i köpartagen. En annan köpare kan vara Rutger Arnhult som under fjärde kvartalet byggde upp en position om en miljon aktier i Hufvudstaden, han hade inga aktier innan dess enligt siffror från Holdings. Arnhult har som Fastighetsnytt tidigare rapporterat byggt upp en stor position i Castellum under 2017 och bör absolut inte avfärdas som köpare av storposten i Hufvudstaden.

  BlackRock ägde vid årsskiftet 1,33 procent i Hufvudstaden medan Rutger Arnhults innehav motsvarade 0,47 procent av kapitalet.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived