+
En stor förändring blir att huset får två entréer, en från Medborgarplatsen och en från tunnelbanan. Foto: Nyréns.
 • Anlitar CBRE för nya Medborgarhuset

  PUBLICERAD 2018-01-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-01-29 15:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad anlitar CBRE för uthyrningen av Medborgarhuset 1 på Södermalm i Stockholm. Totalt ska en yta om 4 400 kvadratmeter hyras ut för kontor, butiker och restauranger.

  Ombyggnationen av Medborgarhuset blev ett hett debattämne förra året när det stod klart att kultförklarade Debaser Medis var tvungna att flytta ut. Nu är bygget dock igång och beräknad inflyttning är år 2020.

  Medborgarhuset byggdes år 1939 och har blivit ”blåklassad” av Stadsmuseet för dess höga kulturhistoriska värde. Visionen för Medborgarhuset är att det kommer att bli en attraktiv och tillgänglig mötesplats för alla med bland annat en ny gemensam entré, fler allmänna ytor och nya caféer.

  – Det är oerhört spännande att få arbeta med uthyrningen av Medborgarhuset som kommer att utvecklas till en produkt där modernitet möter kulturhistoriska värden och att få vara med att utveckla en plats med en historia som en gång har format Stockholm, säger Nina de Besche, Head of Investor Leasing på CBRE.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived