+
Bild: Malmö Stad
 • 850 nya bostäder i Hyllie

  PUBLICERAD 2018-01-24 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-01-24 15:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Programmet ‘Markanvisning Hyllie 2017’ togs fram under hösten med ambitionen att tilldela markreservationer för byggandet av 850 bostäder och två parkeringshus. Nu har 16 aktörer valts ut från de 40-tal intresseanmälningar som kommit in.

  – Vi har uppnått målet med en bredd av bostadsbyggare. Av de 16 utvalda välkomnar vi 9 helt nya aktörer till Hyllie. Dessutom tar vi ett kliv närmare integrationsmålet med planen för området Söder om badhuset. Det kommer att binda samman Hyllie med resten av Malmö och ge en mångfald av boendeformer, säger Håkan Thulin, exploateringschef på fastighetskontoret i Malmö stad.

  Projektet omfattar tre områden där samtliga har skilda förutsättningar och krav. Reservationerna i området Söder om badhuset hoppas kunna övergå till markanvisningsavtal under 2018. De övriga områdena, Solkvarteren och Söder om klipporna, innehar färdiga detaljplaner och behöver upprätta köpe- eller tomträttsavtal för att möjliggöra byggstarter planerade till antingen hösten 2018 eller våren 2019.

  – Det har varit ett stort och intensivt arbete. Men nu börjar processen på allvar. Med parallella byggherredialoger i tre olika områden ser vi kunskapsöverföring och nytänkande som viktiga bidrag till Hyllies vision, inriktningsmål och arbetet med Klimatkontraktet, säger Britt-Marie Fagerström, projektledare för programmet på fastighetskontoret i Malmö stad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x