+
Illustration: Bjerking AB
 • 400 nya studentbostäder i Uppsala

  PUBLICERAD 2018-01-26 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-01-26 13:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för drygt 400 studentlägenheter i Flogstavallen, i Uppsala, har nu antagits av kommunen. Västmanlands-Dala nations studentbostadsstiftelse kommer uppföra och senare förvalta bostäderna.

  Det ska byggas fyra hus som ger plats åt totalt 406 studentlägenheter. Höjden på husen kommer variera mellan sex och sju våningar. I det norra huset finns det även utrymme för kommersiella fastigheter på bottenvåningen.

  – Uppsala behöver fler studentbostäder. Om du har fått ett efterlängtat antagningsbesked till ett av våra universitet ska inte dina framtidsplaner falla på att det inte går att få tag i en bostad. Bristen på bostäder för studenter riskerar att stänga ute de som inte har råd att köpa bostad från högre utbildning, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

  Byggnaderna måste uppföras inom fem år efter att detaljplanen vunnit laga kraft.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived