+
Wästbyggs projekt. Illustration: Arkitema Architects. Wästbyggs planerade projekt. Illustration: Arkitema Architects.
 • Wästbygg lämnar projekt: “För hög risk”

  PUBLICERAD 2017-12-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-06 15:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wästbygg drar sig ur sitt projekt i framväxande Täby Park, där man tidigare i år tilldelades en markanvisning. Anledningen? Att man ser stora risker på bostadsmarknaden.

  Det var i februari som Wästbygg som ett av fyra bolag tilldelades mark i den första etappen i utbyggnaden av Täby Park. Tanken var att bolaget skulle bygga 75 lägenheter. Så blir dock inte fallet, rapporterar StockholmDirekt.

  – Nu under hösten har vi gått igenom projekt och gjort stresstester på var marknaden är på väg, säger Jörgen Modig, regionschef öst på Wästbygg projektutveckling till tidningen. Vi skulle ha tecknat ett juridiskt bindande avtal med kommunen, men i samband med det har vi bedömt att riskerna är väldigt stora för att priserna på bostadsmarknaden faller.

  Han menar att det är de ”kraftigt stigande” priserna på entreprenadmarknaden, i kombination med sjunkande bostadspriser som gör att man landar i att projektet har för hög risk.

  Nu har Wästbygg lämnat tillbaka markanvisningen.

  Enligt kommunen finns det fortfarande gott om tid att hitta en annan köpare till marken.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Domstolen stoppar Nobelbygget

  Fastighetsmarknad På tisdagen upphävde Mark- och miljödomstolen länsstyrelsens beslut om att anta detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen. “Det är verkligen en positiv nyhet för Stockholm, svenskarna och turismen”, säger Björn Tarras-Wahlberg till Fastighetsnytt. Men Stockholms stad kommer att överklaga beslutet. 

 • Tengbom rekryterar Uppsalachef

  Arkitektur, Rekrytering Tengbom gick nyligen ihop med Uppsalabyrån Werket. Nu rekryteras Niklas Malmfors som kontorschef för det gemensamma Uppsalakontoret. 

 • Etablerar Viktor Rydbergs nya skola i Sundbyberg

  Fastighetsmarknad Skandia Fastigheter etablerar Stiftelsen Viktor Rydbergs nya högstadie-och gymnasieskola i Sundbyberg. Den nya skolverksamheten öppnar hösten 2019 och planeras bli Sundbybergs största skola. 

 • ANNONS
 • Genesta köper Svea Artilleri

  Transaktioner Genesta har ingått avtal med AFA Fastigheter om att förvärva kontorsfastigheterna Svea Artilleri 10 och 11 i Stockholm.

 • ANNONS
 • Investerar 10 miljarder i Norden

  Fastighetsmarknad NREP har startat fonden NREP Nordic Strategies Fund III som ska investera i det icke prioriterade fastighetssegmentet i Norden. Det rör sig om en blandad kompott fastigheter, bland annat studentbostäder, hyresrätter till låg- och medelinkomsttagare, co-living för äldre och moderna logistikfastigheter.

 • Trianon tecknar stort avtal i Entré

  Syd, Uthyrning Trianon har tecknat ett femtonårigt hyresavtal omfattande cirka 4 700 kvadratmeter på Entré i Malmö. Ny hyresgäst är en icke-namngiven aktör som fyller lokalerna med bland annat glowgolf, boulebar, Laserdome och en större restaurang. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Wästbyggs projekt. Illustration: Arkitema Architects.