+
Wästbyggs projekt. Illustration: Arkitema Architects. Wästbyggs planerade projekt. Illustration: Arkitema Architects.
 • Wästbygg lämnar projekt: “För hög risk”

  PUBLICERAD 2017-12-06 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-06 15:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wästbygg drar sig ur sitt projekt i framväxande Täby Park, där man tidigare i år tilldelades en markanvisning. Anledningen? Att man ser stora risker på bostadsmarknaden.

  Det var i februari som Wästbygg som ett av fyra bolag tilldelades mark i den första etappen i utbyggnaden av Täby Park. Tanken var att bolaget skulle bygga 75 lägenheter. Så blir dock inte fallet, rapporterar StockholmDirekt.

  – Nu under hösten har vi gått igenom projekt och gjort stresstester på var marknaden är på väg, säger Jörgen Modig, regionschef öst på Wästbygg projektutveckling till tidningen. Vi skulle ha tecknat ett juridiskt bindande avtal med kommunen, men i samband med det har vi bedömt att riskerna är väldigt stora för att priserna på bostadsmarknaden faller.

  Han menar att det är de ”kraftigt stigande” priserna på entreprenadmarknaden, i kombination med sjunkande bostadspriser som gör att man landar i att projektet har för hög risk.

  Nu har Wästbygg lämnat tillbaka markanvisningen.

  Enligt kommunen finns det fortfarande gott om tid att hitta en annan köpare till marken.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived