+
Arkitektbild av det kommande hotellet på Arlanda som färdigställs i slutet av 2019. Bild: BAU
 • Swedavia säljer hotellfastighet på Arlanda

  PUBLICERAD 2017-12-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-12 16:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Swedavia säljer den nya hotellfastigheten vid Stockholm Arlanda Airport till norska Wenaasgruppen AS och O.G. Ottersland AS. Värdet uppgår till drygt 1,3 miljarder kronor.

  Hotellet med sina 14 våningar omfattar totalt 20 000 kvadratmeter och inkluderar 503 rum, bar och restauranger. Verksamheten kommer bedrivas av Nordic Choice Hotels i enlighet med ett 20-årigt hyresavtal. Det nya hotellet ligger i direkt anslutning till Sky City och färdigställs under slutet av 2019.

  – Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 56 procent, från 16 till över 24 miljoner resenärer per år. Sedan 2013 har Arlanda fått 19 nya interkontinentala flygförbindelser. För att möta tillväxten och det ökade behovet av logimöjligheter byggs detta hotell som främst vänder sig till fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”, berättar Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

  Cushman & Wakefild och Skerfe Advokatfirma har varit rådgivare till Swedavia. Pareto Securities och MAQS Advokatbyrån har hjälpt Wenaasgruppen och Ottersland i transaktionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived