+
Bild: Stena Fastigheter.
 • Stena och Skanska bygger i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-12-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-04 11:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stena Fastigheter och Skanska har vunnit en marktävling i Välen Park, Frölunda, Göteborg. Totalt ska 500 lägenheter byggas.

  I tävlingen har Göteborgs stad lagt extra fokus på hur man bygger en inkluderande stad genom gemenskap, samhörighet, tolerans och öppenhet.

  – Stena Fastigheter har en gedigen erfarenhet av att långsiktigt förvalta och utveckla bostadsområden med fokus på social hållbarhet genom vårt arbete med relationsförvaltning. All denna kunskap tar vi med oss in i våra nyproduktioner, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

  I området ska hyres- och bostadsrätter blandas med serviceboenden, seniorboenden och en bogemenskap med en vänförening för hela kvarteret.

  I samband med bygget ger Stena och Skanska även möjlighet till praktik- och lärlingsplatser.

  – Genom praktik- och läringsplatser får våra hyresgäster erfarenhet, coaching och kontakter som hjälper dem från utanförskap till ett första jobbet. Vi vill skapa en framtidstro och motivation hos våra hyresgäster, säger Agneta Kores.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x