+
Södra Värtan med Bonniers höghus i högra hörnet. Bild: Stockholms stad.
 • Oscar säljer till CapMan för 745 miljoner

  PUBLICERAD 2017-12-01 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-01 15:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Oscar Properties avyttrar tre fastigheter i Södra Värtan, Stockholm, till Capman till ett underliggande fastighetsvärde om 745,5 miljoner kronor.

  Det är fastigheterna Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51 som säljs. Oscar Properties, som följts av flera motgångar sista tiden, säger i ett pressmeddelande att försäljningen sker för att i högre grad kunna fokusera på projekt som ligger närmare i tiden.

  – Vi väljer att avyttra dessa fastigheter då vi vill stärka vår balansräkning och kassaberedskap inför kommande affärsmöjligheter. Det är ett strategiskt beslut då vi anser att utbudet av projekt med attraktiva värderingar kan komma att öka under den närmsta tiden framöver, vi kommer då ha mycket goda förutsättningar att agera när vi ser möjligheter på marknaden, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

  Fastigheterna förvärvades från AFA Sjukförsäkring så sent som i april 2017 och ingår i planarbetet kring Södra Värtan. 200 bostäder beräknas kunna byggas på fastigheterna som köps för 700 miljoner kronor.

  Södra Värtan ska i framtiden bestå av totalt elva nya kvarter, med 2 400 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived