+
Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.
 • Magnolia och Alecta i stor hotellaffär

  PUBLICERAD 2017-12-20 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-20 09:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostad säljer två hotellprojekt i Halmstad och Lund till tjänstepensionsbolaget Alecta. Samtidigt tecknas ett totalentreprenadavtal med Serneke för projekten.

  De två försäljningarna sker båda som bolagsförsäljningar och omfattar totalt 500 rum och bedömt fastighetsvärde när hotellen står klara är 700 miljoner kronor. Hotelloperatör för båda hotellen är Logula Hospitality Group.

  – Vi är mycket glada över att kunna genomföra dessa hotellaffärer, det är ytterligare ett viktigt steg för oss mot att bli en komplett samhällsutvecklare. Vi ser ett antal möjliga hotellaffärer framför oss och hoppas därmed att etablera oss som en betydelsefull utvecklare även inom hotellfastigheter , säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

  Försäljningen i Halmstad avser fastigheten Halmstad Kilot 2. Projektet omfattar cirka 240 rum, ritat av Krook & Tjäder, och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 355 miljoner kronor.

  Projektet är ritat av Krook & Tjäder och kommer att bestå av en hotellbyggnad med restaurang och bar samt högdel med lounge och takterass.

  Försäljningen i Lund avser fastigheten Lund Morgonen 1 som uppförs i Lunds nya stadsdel Brunnshög. Projektet omfattar cirka 260 rum och bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 345 miljoner kronor.

  Projektet är ritat av White Arkitekter tillsammans med Krook & Tjäder.

  Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva båda projekten fram till dess att hotellen är färdigställda, vilket beräknas ske andra kvartalet 2020.

  Ordersumman för Serneke som ska bygga hotellen är totalt 424 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived