+
 • Köper 1420 lägenheter i årets största affär

  PUBLICERAD 2017-12-17 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-12-17 18:05

  Textstorlek

  Dela med andra

  2017 års hittills största fastighetstransaktion offentliggjordes på fredagen när D. Carnegie & Co. köpte en portfölj om 27 bostadsfastigheter i Storstockholms ytterkanter från Akelius Residential. Affären ägde rum till ett underliggande fastighetsvärde om 2,47 miljarder kronor och för den slanten får D. Carnegie 1 420 bostadslägenheter med ett årligt hyresvärde om 134 miljoner kronor.

  Fastigheterna är belägna i Södertälje (810 lägenheter), Järna (380 lägenheter), Nynäshamn (80 lägenheter) och Ösmo (150 lägenheter) och är uppförda mellan 1938 och 1993. Tillträde sker i april, enligt ett pressmeddelande från Akelius och enligt ett dito från D. Carnegie görs transaktionen i bolagsform.

  I en kommentar säger D. Carnegies vd, Svein Erik Lilleland att man är väldigt nöjda att utöka sitt nuvarande fastighetsbestånd med denna högkvalitativa portfölj och att ytterligare utöka närvaron i den snabbväxande Stockholmsregionen.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x