+
Anders Danielsson. Foto: Skanska.
 • Klart: Danielsson tar över Skanska

  PUBLICERAD 2017-12-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-07 08:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Johan Karlström meddelade att han lämnar som vd och koncernchef har det spekulerats i vem som ska ta över. Nu står det klart att styrelsen utsett vice vd Anders Danielsson.

  Danielsson har tidigare varit vd för Skanska Norge och Sverige.

  – Jag är mycket glad att Anders Danielsson har gått med på att ta sig an rollen som ny vd för Skanska. Han har nästan 30 år på Skanska bakom sig med mycket solida resultat. Anders har arbetat i flera länder och framgångsrikt lett både bygg- och utvecklingsverksamheter inom Skanska. Han är mycket resultatorienterad och har ett starkt lönsamhetsfokus. Han är också en mycket uppskattad ledare med en tydlig etisk kompass, säger Hans Biörck, styrelseordförande Skanska.

  – Skanska är ett företag med fantastiska människor och projekt. Jag ser verkligen fram emot att få leda koncernen och vara del av att utveckla ett lönsamt Skanska som bygger för ett bättre samhälle, säger Anders Danielsson.

  Anders Danielsson tillträder som ny vd den 1 januari 2018, då Johan Karlström avgår som vd.

  Karlström fortsätter arbeta inom koncernen till januari 2019, men istället i rollen som senior rådgivare.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x