+
Illustration: Tema.
 • Investerar 1,2 miljarder i Ångströmlaboratoriet

  PUBLICERAD 2017-12-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-12-15 16:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Akademiska Hus och Uppsala universitet gör en gemensam satsning genom en utbyggnad av Ångströmlaboratoriet som omfattar två tillbyggnader om 30 000 kvadratmeter.

  Det befintliga Ångströmlaboratoriet består idag av 72 000 kvadratmeter.

  – Vi är glada över att kunna komma vidare i planerna med Nya Ångström och att utvecklingen av campusområdet fortsätter. Med investeringen skapas bättre förutsättningar för studenter och forskare, vilket stärker universitetet och området kring Ångström. Det är också en viktig satsning för hela Uppsala, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus.

  Utvecklingen av Ångströmlaboratoriet inleds med en tillbyggnad av en ny flygel mot söder som främst kommer att innehålla undervisningslokaler och kontorsplatser. Nästa steg blir en ny kubformad huvudbyggnad mot norr där drygt 1200 studenter och 400 anställda kommer att ha sin hemvist, däribland Institutionen för informationsteknologi som flyttar från sina nuvarande lokaler på ITC‐området.

  Byggstart för flygeln är planerad till våren 2018 med inflyttning hösten 2020. Byggstart för huvudbyggnaden är planerad till hösten 2018 och med inflyttning våren 2022.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived