+
Foto: Dreamstime.
 • Hemsö i bytesaffär för en miljard

  PUBLICERAD 2017-12-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-19 10:55

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemsö och Fastighets AB Stenvalvet har gjort en bytesaffär avseende totalt tolv fastigheter. Hemsö förvärvar tre fastigheter i Göteborg samtidigt som företaget säljer nio av sina fastigheter belägna i fem städer runt om i landet. Transaktionsvärdet landar på runt 1 miljard kronor.

  Fastigheterna man köper är samtliga inom segmentet rättsväsende och den sammanlagda uthyrningsbara ytan är 15 000 kvadratmeter. Den centrala hyresgästen i förvärvet är Polismyndigheten.

  – Det är glädjande att vi genom förvärvet stärker vår närvaro i Göteborgsregionen och ytterligare effektiviserar vår förvaltning. Det känns bra att vi genomför affären med Stenvalvet som är en långsiktig och välrenommerad fastighetsägare, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

  Fastigheterna som avyttras består av fyra skolfastigheter och fem vårdfastigheter som totalt har en uthyrningsbar yta på 30 000 kvadratmeter. Byggnaderna ligger i Växjö, Jönköping, Borlänge, Eskilstuna och Strängnäs.

  Tillträde samt frånträde sker den första mars 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x