+
 • Förvärvar handel för 1,6 miljarder

  PUBLICERAD 2017-12-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-19 09:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter köper en portfölj med åtta handelsfastigheter för runt 1,6 miljarder kronor. Säljare är Niam.

  Fastigheterna är belägna i Umeå, Gävle, Mora, Norrköping och Kalmar. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 100 000 kvadratmeter och portföljens uthyrningsgrad ligger på 92 procent. Hyresvärdet landar på 137 miljoner kronor.

  – Detta är ännu ett strategiskt förvärv genom vilket Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i ytterligare tre kommuner. Fastigheterna är välbelägna med god tillgänglighet och har en rad starka och attraktiva hyresgäster. Vi ser fram emot tillträdet och att påbörja arbetet med vidareutveckling av portföljen i samverkan med handlare och kommuner”, säger Thomas Holm, vice VD vid Svenska Handelsfastigheter.

  Fastigheterna är placerade vid lokala handelsplatser i städerna och har tillsammans runt 37 butiker. Tillträde sker den 22 januari 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived