+
Flygvy Västerås. Foto: Wikimedia.
 • D. Carnegie i ny storaffär – nu i Västerås

  PUBLICERAD 2017-12-18 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-18 16:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Carnegie & Co AB har avtalat om förvärv av fyra fastigheter i Västerås med allmännyttiga Bostads AB Mimer. Köpeskillingen uppgår till 765 miljoner kronor.

  Fastighetsportföljen inkluderar 749 lägenheter med ett årligt hyresvärde på runt 53 miljoner kronor. Beslut om försäljningen tas formellt av Kommunfullmäktige den första februari 2018 och tillträde planeras under det första halvåret av 2018.

  – Vi är väldigt stolta över att få förtroendet att äga och förvalta denna högkvalitativa portfölj i Västerås kommun. Detta är vår första affär i den snabbt växande kommunen. Vi anser att Västerås kommun har en lovande tillväxt, utvecklingspotential samt goda framtidsutsikter. Detta är vår första fastighetsaffär där vi förvärvar från allmännyttan och Västerås ligger bra till i förhållande till vår resterande fastighetsportfölj väster om Stockholm, säger Svein Erik Lilleland, tf VD på D. Carnegie & Co.

  Så sent som i fredags meddelade D. Carnegie att man genomfört ett annat stort förvärv, årets största till och med, när man köpte drygt 1 400 lägenheter av Akelius i Stockholmsområdet till ett underliggande fastighetsvärde om 2,47 miljarder.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x