+
Bild: Dreamstime.
 • Färre hyresrätter om skatteförslag godkänns

  PUBLICERAD 2017-12-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-12-07 15:18

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skulle förslaget om förändrat ränteavdrag för fastighetsbolag gå igenom skulle många bostadsbolag bygga färre hyreslägenheter – 21 av 27 bolag, enligt en enkät från Stockholms Handelskammare.

  Regeringens utredning ”Nya skatteregler för företagssektorn” innehåller bland annat begränsningar av ränteavdraget till följd av EU-direktiv. Det föreslagna fribeloppet är i Sverige 100 000 kronor. I EU-direktivet uppgår avdragsrätten till 3 miljoner euro. Bland de inkomna remissvaren till regeringen framgår att det finns en stor oro hos bland annat fastighetsbolag.

  I enkäten som Handelskammaren gjort har säger 21 av 27 tillfrågade bostadsbolag att man kommer att bygga färre hyresrätter om förslaget förverkligas. Ytterligare 3 svarar att det kan bli konsekvensen på sikt.

  – Om räntorna stiger så kommer givetvis ett begränsat avdrag att ha ännu större inverkan. I dag är räntorna låga, men förslaget tycks ändå sprida oro hos byggbolagen, säger Daniella Waldfogel.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived