+
Nedre Gruvriset. Foto: Diös.
 • Diös säljer i Falun för 49 miljoner

  PUBLICERAD 2017-12-21 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-12-20 23:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Diös har sålt fastigheten Nedre Gruvriset 33:156 i Tallenområdet utan för Falun till Landstinget Dalarna. Köpeskillingen uppgår till 49 miljoner kronor och tilträde sker under senare delen av 2018. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 5 000 kvadratmeter, huvudsakligen logistikyta, och är idag uthyrd till Distansapoteket som dock kommer att flytta ut i samband med tillträdet.

  Köparen har köpt fastigheten i syfte att säkerställa en långsiktig lösning för Dalarnas museums behov av magasinslokaler, skriver Diös i ett pressmeddelande. Vidare konstaterar man att försäljningen är i linje med bolagets strategi att utveckla stad med fokus på att koncentrera sitt fastighetsbestånd till centrala lägen.

  – Vi kan därmed fokusera ytterligare resurser till stadskärnan där vi just nu utvecklar Bergströms Galleria och våra fastigheter runt Holmtorget. Utöver det utvecklar vi också bostäder i centrum vid Faluån, kommenterar Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling på Diös.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived