+
Bild: Trä-och Möbelföretagen.
 • 50-procentig ökning av flerbostäder med trästomme

  PUBLICERAD 2017-12-12 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-12 15:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ny statistik presenterad av Trä- och Möbelföretagen visar en stor ökning på antalet lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme. Siffran för 2016 landar på 55 procent mer jämfört med året innan, vilket innebär en andel på runt 10 procent av det totala flerbostadsbygget.

  – Andelsmässigt säger det inte så mycket, men i antal är det en betydande ökning som lovar gott inför dagens och morgondagens krav på hållbart byggande. Att det industriella träbyggandet håller jämn takt med övrigt bostadsbyggande, visar vilken fantastisk utveckling vi har framför oss. Vi har bara sett början, säger Gustaf Edgren, branschutveckling trähus, TMF.

  Det totala byggandet av lägenheter i flerbostadshus har haft en ökning med 24 procent under samma period, det vill säga totalt 33 000.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x