+
Foto: SGS Studentbostäder
 • 300 nya bostäder i Göteborg

  PUBLICERAD 2017-12-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-11 16:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter går in i ett samarbete för ett nytt kvartersprojekt i Göteborg. I nuläget planeras 240 studentlägenheter, cirka 50 hyresrätter och 6 320 kvadratmeter tillägnas till kontor, hotell, verksamhetslokaler och parkeringsplatser.

  − Det är en unik plats och ett område som idag till stora delar innehåller kontor och verksamheter av olika slag. Med den utformning som vi nu föreslagit kan vi skapa ett mer levande område, säger SGS styrelseordförande Camilla Widman (S).

  Det nya kvarteret blev beviljad markreservation vid Ernst Fontells plats i Göteborg. SGS Studentbostäder och Robert Dicksons stiftelse kommer även att flytta sina huvudkontor till platsen.

  − Vi är väldigt glada över markreservationen. Att kunna bygga välförsedda hyresrätter till rimliga hyror i ett sådant expansivt område är glädjande, säger Derya Tumayer (MP), ordförande Robert Dicksons stiftelse.

  Arkitekt för projektet är Magnus Månsson hos Semrén & Månsson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x