+
Illustration: Petter Furå.
 • 12 000 nya bostäder i Haninge

  PUBLICERAD 2017-12-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-19 18:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Runt 12 000 bostäder planeras till den nya stadsdelen Hemfosa i Haninge Kommun, rapporterar SVT Nyheter. Ett resultat av ett nytt samarbete mellan Haninge kommun och staten. I dagsläget bor 200 personer i Hemfosa.

  Bostadsministern Peter Eriksson (MP) meddelade tidigare i veckan att regeringen tecknat avsiktsförklaring med både kommunen och SL gällande utvecklingen av Hemfosa. Fortsatta förhandlingar kommer avgöra avtalsdetaljerna kring insatser och kapital i projektet.

  – Vi är ofta begränsade när vi ska bygga med våra förutsättningarna på plats. I Hemfosa får vi nu chansen att bygga något som kan vara nyskapande, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge Kommun.

  Dessutom ska Trafikverket, i samarbete med SL, klarlägga vilka satsningar som behövs i infrastrukturen och järnvägen. Hemfosa har redan en pendeltågsstation.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x