+
Bild: Alma Property Partners
 • 1000 nya bostäder i Upplands Väsby

  PUBLICERAD 2017-12-21 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2017-12-21 15:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Alma Property Partners och ByggVesta går ihop och bildar ett gemensamt bolag för att få möjligheten att utveckla Optimusområdet i Upplands Väsby. Planen är att bland annat bygga runt 1000 nya bostäder.

  Området förvärvades av Alma i fjol och omfattar i nuläget 50 000 kvadratmeter mark samt kontor- och verksamhetslokaler på upp till 36500 kvadratmeter.

  – Det känns väldigt bra att inleda samarbetet med ByggVesta som är en van stadsbyggare och en förstklassig bostadsutvecklare. Vi kommer gemensamt att kunna bidra till att området blir en viktig länk på pärlbandet mellan Stockholms Central och Arlanda, säger Simon de Chateau, Partner & CIO för Alma Property Partners.

  Detaljplanen ska företagen utveckla tillsammans med Upplands Väsbys kommun. Förutom bostäder ska det även bli lika många arbetsplatser samt ett varierat serviceutbud. Aktörer som JM och Väsbyhem har även tecknat avtal om förvärv av byggrätter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x