+
Sven-Erik Österberg. Foto: Photo by Maria.
 • Österberg ny landshövding i Stockholm

  PUBLICERAD 2017-11-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-09 11:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Thomas Bodströms utnämnande till ny landshövding i Stockholms län drogs in har regeringen nu utsett Sven-Erik Österberg istället.

  Österberg är sedan 2012 landshövding i Norrbottens län, och var mellan 1994 och 2012 riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Mellan 2004 och 2006 vad han biträdande finansminister. Under sin tid i riksdagen har han bland annat varit ordförande i arbetsmarknadsutskottet och finansutskottet samt gruppledare för Socialdemokraterna.

  – Sven-Erik Österberg har en bred erfarenhet och engagemang i många frågor, och har lett arbetet på länsstyrelsen i Norrbotten under de senaste fem åren. Sven-Erik har en gedigen erfarenhet av ledarskap och det är glädjande att regeringen beslutat att utse honom till landshövding i Stockholms län, säger Ardalan Shekarabi.

  Hans förordnande som landshövding och chef för Länsstyrelsen i Stockholms län gäller från och med den 1 februari 2018 till och med den 28 februari 2022.

  – Efter fem intressanta och lärorika år i Norrbotten känns det nu mycket spännande att ta sig an uppdraget att leda Länsstyrelsen i Stockholms län. Det som sporrar är naturligtvis att få arbeta med ett län med mycket stark tillväxt och utveckling, men där det också finns utmaningar som måste hanteras. Här tänker jag särskilt på bostads- och trafikfrågor som ständigt kräver engagemang och nya lösningar, säger Sven-Erik Österberg.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x