• Storbrand i Hufvudstadens fastighet

  PUBLICERAD 2017-11-07 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  En omfattande brand utbröt i Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan i centrala Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. Släckningsarbetet pågår fortfarande och polisen har spärrat av stora delar av området kring fastigheten.

  – Klockan 5 i natt fick räddningstjänsten larm om brand i vår fastighet. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde konstatera en mycket omfattande brand, säger Anders Nygren, affärsområdeschef Stockholm på Hufvudstaden, till Fastighetsnytt.

  För närvarande omfattar avspärrningen Jakobsbergsgatan 6 och 7-11, Norrlandsgatan 16, Birger Jarlsgatan 13 och 15 samt Biblioteksgatan 12. Vissa busslinjer är avstängda och det råder förseningar i busstrafiken. Tunnelbanans röda linje fungerar som vanligt.

  Efter flera timmars brand exploderade en syrgasflaska på platsen.

  – Ingen är skadad. Branden är fortfarande inte under kontroll. Vi arbetar i fem olika sektorer för att bekämpa den. Vid en så här stor brand finns det alltid en risk för ras, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

  Fastigheten består till största delen av kontor och butiker, som just nu genomgår en större renovering. Det finns även nio bostadslägenheter i fastigheten, varav fem för närvarande är uthyrda.

  – Några av de boende tog sig själva ut ur fastigheten och några fick hjälp av räddningstjänsten. Två personer fick föras till sjukhus med rökskador, säger Anders Nygren till Fastighetsnytt.

  Hur ser er handlingsplan ut vid sådana här händelser?
  – Vi följer löpande insatsarbetet och informerar så gott vi kan alla övriga kontors- och butikshyresgäster om läget, aktuella avspärrningar med mera. Vårt fokus är att säkerställa att våra hyresgäster är i säkerhet och att våra medarbetare och samarbetspartners som är på plats är trygga. Vi har full försäkring för våra fastigheter och projekt och jobbar efter vår krisplan.

  Det bor folk i huset, hur hanterar ni det?
  – Alla bostadshyresgäster är kontaktade och vi vet att de är i säkerhet. Vi arbetar med att stötta och hjälpa dem.

  H&M meddelade i höst att koncernen under våren 2018 öppnar det nya varumärket Arket i fastigheten.

  – Det stämmer att det är H&M Arket som ska flytta in i en av lokalerna. Just nu försöker vi skaffa oss en helhetsbild av branden och kan ännu inte uttala oss om framtiden, säger Anders Nygren.

  Hufvudstaden bidrar med löpande information om branden på sin hemsida.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Stenvalvet rekryterar fyra

   Rekrytering Stenvalvet förstärker sin organisation och rekryterar fyra nya medarbetare, bland annat rekryteras en affärsutvecklare och en fastighetsförvaltare.  

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Diös förvaltningsresultat steg i kv1

  Börs Diös förvaltningsresultat ökade med 13 procent i det första kvartalet stärkt av ökade hyresintäkter och lägre kostnader. Delårsrapporten visar även att det Norrlandsfokuserade bolaget ökar investeringarna.

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived