• Storbrand i Hufvudstadens fastighet

  PUBLICERAD 2017-11-07 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  En omfattande brand utbröt i Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan i centrala Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. Släckningsarbetet pågår fortfarande och polisen har spärrat av stora delar av området kring fastigheten.

  – Klockan 5 i natt fick räddningstjänsten larm om brand i vår fastighet. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde konstatera en mycket omfattande brand, säger Anders Nygren, affärsområdeschef Stockholm på Hufvudstaden, till Fastighetsnytt.

  För närvarande omfattar avspärrningen Jakobsbergsgatan 6 och 7-11, Norrlandsgatan 16, Birger Jarlsgatan 13 och 15 samt Biblioteksgatan 12. Vissa busslinjer är avstängda och det råder förseningar i busstrafiken. Tunnelbanans röda linje fungerar som vanligt.

  Efter flera timmars brand exploderade en syrgasflaska på platsen.

  – Ingen är skadad. Branden är fortfarande inte under kontroll. Vi arbetar i fem olika sektorer för att bekämpa den. Vid en så här stor brand finns det alltid en risk för ras, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

  Fastigheten består till största delen av kontor och butiker, som just nu genomgår en större renovering. Det finns även nio bostadslägenheter i fastigheten, varav fem för närvarande är uthyrda.

  – Några av de boende tog sig själva ut ur fastigheten och några fick hjälp av räddningstjänsten. Två personer fick föras till sjukhus med rökskador, säger Anders Nygren till Fastighetsnytt.

  Hur ser er handlingsplan ut vid sådana här händelser?
  – Vi följer löpande insatsarbetet och informerar så gott vi kan alla övriga kontors- och butikshyresgäster om läget, aktuella avspärrningar med mera. Vårt fokus är att säkerställa att våra hyresgäster är i säkerhet och att våra medarbetare och samarbetspartners som är på plats är trygga. Vi har full försäkring för våra fastigheter och projekt och jobbar efter vår krisplan.

  Det bor folk i huset, hur hanterar ni det?
  – Alla bostadshyresgäster är kontaktade och vi vet att de är i säkerhet. Vi arbetar med att stötta och hjälpa dem.

  H&M meddelade i höst att koncernen under våren 2018 öppnar det nya varumärket Arket i fastigheten.

  – Det stämmer att det är H&M Arket som ska flytta in i en av lokalerna. Just nu försöker vi skaffa oss en helhetsbild av branden och kan ännu inte uttala oss om framtiden, säger Anders Nygren.

  Hufvudstaden bidrar med löpande information om branden på sin hemsida.

  Teresa Ahola

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

 • ANNONS
 • Martin Arkad lämnar Järntorget

  Uncategorized Efter sju år som vd på Järntorget lämnar Martin Arkad företaget efter ett gemensamt beslut med styrelsen. Bolagets CFO Anders Hellberg är utsedd till ställföreträdande vd och kliver nu in i rollen med omedelbar verkan. 

 • ANNONS
 • Ny centrumchef för Triangeln

  Handel, Rekrytering, Syd Vasakronan rekryterar Robert Felczak som ny centrumchef för Triangeln i Malmö. Robert kommer närmast från Steen & Strøm.

 • Atrium Ljungberg omorganiserar

  Rekrytering Atrium Ljungberg förändrar sin uthyrnings- och etableringsorganisation. Därmed skapas två nya roller där Charlotta Gustafsson blir etableringschef och Petter Klingofström blir Senior Leasing Advisor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived