+
170928 Platzer Bygge Gamlestaden Foto: Marie Ullnert
 • Stor uthyrning för Platzer i Gamlestaden

  PUBLICERAD 2017-11-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-23 08:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Platzer har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Göteborgs stad avseende drygt 6 500 kvadratmeter i nybygget vid Gamlestads torg. Förvaltningarna inom förskola och grundskolan kommer att starta upp sin nya verksamhet vid platsen.

  Göteborgs Stad har beslutat att etablera nya centrala förskole- och grundskolenämnder med start sommaren 2018. Bildandet av en grundskoleförvaltning och en förskoleförvaltning betyder att verksamheter från stadsdelarna ska föras samman till två nya förvaltningar.

  Det blir en aktivitetsbaserad kontorslösning och inflyttning är planerad till augusti 2018.

  – Vi ser fram emot att starta upp de nya förvaltningarna inom förskolan och grundskolan på en så historisk och intressant plats som Gamlestaden. När vi valt var förvaltningskontoren ska placeras så har tillgängligheten varit viktig. Närheten till centralstationen och det nya resecentret är av stor vikt, säger Ulf Högberg, som ansvarar för lokaler inom ramen för bildandet inom Göteborgs Stad.

  Huset de flyttar in i är just nu under uppbyggnad. Det 17 våningar höga huset kommer att husera Västtrafiks resecentrum i bottenplan.

  CBRE förmedlade kontakten.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x