+
Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB köper tre fastigheter i Norge

  PUBLICERAD 2017-11-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-20 09:19

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat norska samhällsfastighetsbolaget Offentlige Bygg AS och därigenom tagit över bolagets tre fastigheter som totalt omfattar 15 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna som är belägna i Drammen, Sarpsborg och Arendal är fullt uthyrda och hyresintäkten ligger på 27,5 miljoner kronor per år. Förvärvet stärker SBB:s driftnetto med cirka 25,3 miljoner kronor årligen.

  Offentlige Byggs störste hyresgäst är norska Justisdepartementet med polis och tingsrätter och offentliga aktörer står för 70 procent av hyresintäkterna. Snittkontraktslängden är drygt 10 år.

  Det norska bolaget förvärvas till ett aktiepris om cirka 90,1 miljoner kronor och bolaget har ett banklån på 273 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

  – Vi är redan idag nordisk aktör nummer ett inom segmentet samhällsfastigheter i Norge. Långa offentliga kassaflöden bidrar ytterligare till att stärka Samhällsbyggnadsbolagets position som ett av de ledande nordiska fastighetsbolagen, säger Ilija Batljan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x