+
Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Elias Ljungberg.
 • SBB får rating av Moody’s

  PUBLICERAD 2017-11-08 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-08 15:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Internationella ratinginstitutet Moody’s har tilldelat Samhällsbyggnadsbolaget i Norden det publika kreditbetyget B1. Betyget är SBB:s första från ett av de ledande ratinginstituten och ett relativt lågt sådant men av ett pressmeddelande från SBB framgår att Moody’s skriver i sin analys att betyget speglar det faktum att SBB är ett mycket ungt bolag.

  Man lyfter fram att SBB:s lågrisktillgångar skulle kunna motivera ett investment grade-betyg, enligt SBB:s pressmeddelande. Det har varit bolagets uttalade ambition att erhålla ett investment grade-betyg, lägst Baa3, innan utgången av 2018.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x