+
Magnus Aspegren. Foto: Maryam Barari
 • Riksteatern säljer Södra Teatern

  PUBLICERAD 2017-11-02 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-22 14:24

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksteaterns styrelse har beslutat att sälja Södra Teatern i Stockholm. Aktiebolaget Södra Teatern, som bedriver verksamheten i lokalerna, kommer att göra det även i fortsättningen.

  – Riksteatern har ett tydligt uppdrag. Vi ska arrangera scenkonst över hela Sverige. Men det ingår inte i uppdraget att äga en fastighet i Stockholm, därför har styrelsen gett vd:n i uppdrag att sälja fastigheten, säger Berit Högman, styrelseordförande i Riksteatern, i ett pressmeddelande.

  Under våren har Riksteatern gjort en värdering av fastigheten.

  – Vid en eventuell vinst kommer vi att investera för att långsiktigt stärka och utveckla Riksteaterns uppdrag. Det kan exempelvis handla om hur vi arbetar med att nå och engagera fler människor i framtiden, säger Magnus Aspegren, vd för Riksteatern, i ett pressmeddelande.

  Riksteatern äger fastigheten Södra Teatern sedan år 2000 och verksamheten drivs av Södra Teatern AB som är ett dotterbolag till Riksteatern. Dotterbolaget Södra Teatern AB ska inte säljas utan kommer att vara hyresgäst även hos den nya fastighetsägaren och fortsätter att driva sin verksamhet i fastigheten.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x