+
 • Rekord i julhandeln igen

  PUBLICERAD 2017-11-08 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-08 13:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  HUI Researchs prognos är att försäljningstillväxten i december månad kommer att uppgå till 3,0 procent.

  HUI förväntar sig att den starka ekonomin och låga ränteläget innebär nytt julhandelsrekord. Tillväxten i december månad 2017 förväntas bli 3,0 procent, vilket motsvarar en omsättning om 78,5 miljarder kronor. Justerat för prisutvecklingen blir tillväxten 3,0 procent även i volym.

  − Vi har ett konjunkturläge som driver konsumtion och ger handeln en stark försäljningsökning, vilket gynnar årets julhandel. Att omsättningen ökar innebär dock inte att det är goda tider för alla handlare. Under 2017 har en stor del av försäljningstillväxten i sällanköpsvaruhandeln gått till e-handeln och julhandeln kommer att se likadan ut, det vill säga att julhandelns tillväxt sker på nätet, säger Jonas Arnberg, vd HUI Research, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x