+
Bild: White Arkitekter.
 • Planpriset till White och Stockholms stad

  PUBLICERAD 2017-11-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-30 10:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  White Arkitekter och Stockholms stad tilldelades Planpriset under svenska Arkitektgalan för projektet Södra Skanstull – “för sitt bidrag till en levande stadsmiljö”.

  Planen som tagits fram knyter ihop östra och västra Skanstull, men också Södermalm, med Söderstaden som växer fram kring Slakthusområdet. I projektet finns potential för 750 bostäder, kontor och hotell.

  — Det känns väldigt roligt. Boende och verksamma i området har tillfrågats om hur de använder platsen idag. De har gjort klart att mycket kan bli bättre, men också att området redan är viktig för Södermalms identitet. Det här priset är en fin uppskattning för det sättet att arbeta, säger Krister Lindstedt, ansvarig arkitekt.

  Förra veckan blev det även klart att White får uppdraget av Stockholms stad att utveckla området vid Söderstadion-Hovet tillsammans med Kjellander Sjöberg och ett konsortium med Wallenstam, Castellum och Åke Sundvall.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived