+
Ett första skissförslag på hur Limhamns nya stadsdel skulle kunna se ut med ny gatu- och kvartersstruktur. Bild: Malmö stadsbyggnadskontor.
 • Ny stadsdel på gång i Malmö

  PUBLICERAD 2017-11-21 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-21 08:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Malmö stad har satt igång planeringen för att göra om Annetorps industriområde i Limhamn till en ny stadsdel med 2 300 nya bostäder.

  Planeringen för det nya området, med verksamheter, service och handel förutom bostäder, har nu satt igång när malmöbor kan komma med förslag på hur området ska se ut.

  – Vi vill på ett tidigt stadium föra en bred dialog med malmöborna för att få in synpunkter och idéer kring omvandlingen. Det är viktigt att få in flera olika perspektiv för den fortsatta planeringen av området, säger Lina Andersson, planarkitekt och projekthandläggare på stadsbyggnadskontoret.

  Tanken med det nya området är att det ska länka samman med övriga delar av Limhamn. Bland annat föreslås området få en ny gatu- och kvartersstruktur som bättre hänger ihop med kringliggande områden.

  Området är hela 31 hektar stort med 2 300 bostäder och cirka 1 000 arbetsplatser.

  – Den planering som görs nu ska ge en vision och inriktning för hur området ska utvecklas. Vi har tagit fram ett första skissförslag i 3D som visar strukturen och volymerna skalenligt, men hur bebyggelsen och arkitekturen kommer att se ut är för tidigt att säga, säger Lina Andersson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived