+
Anders Nordstrand är vd på SABO. Foto: SABO.
 • Miljoninsats ska motverka segregation

  PUBLICERAD 2017-11-20 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  SABO ska med hjälp av allmännyttans innovationslabb utforma metoder och verktyg för bostadsbolag som vill minska utanförskap i samhället. Projektet har beviljats 4,8 miljoner under två år inom ramen för Vinnovas program ”Social innovation mot segregation”.

  – Vi tar redan ett stort socialt ansvar men vill göra mer nu när samhället står inför stora utmaningar. Om Sverige ska lyckas med inkludering, integration, utbildning och sysselsättning behöver vi vara många som tar ansvar och driver utvecklingen framåt, säger Anders Nordstrand vd på SABO, i ett pressmeddelande.

  Det handlar om ett samarbete mellan SABO, Hyresgästföreningen, Malmö högskola, Sustainable Innovation, Norrköpings kommun, Hyresbostäder i Norrköping och Vinnova. Metoden som tas fram kommer sedan att vara grund för samtliga av Sveriges allmännyttiga bostadsbolag.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived