+
Karta över Västlänkens dragning. Grafik: Trafikverket.
 • Miljarduppdrag i Västlänken till NCC

  PUBLICERAD 2017-11-29 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-29 09:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett konsortium som består av NCC och tyska ingenjörsföretaget Wayss & Freytag Ingeniurbau AG har tilldelats uppdraget att bygga deletappen Korsvägen i Västlänken, den tunnel som ska gå under Göteborg. Uppdraget värderas till 3,8 miljarder kronor och konsortiet beräknas teckna avtal med Trafikverket i början av december.

  Uppdraget består av att bygga en tunnel som sträcker sig från Landala via Korsvägen samt Örgryte/Jakobsdal och ansluter till Almedal i befintliga spår. Byggstart planeras ske till våren och projektet beräknas pågå i åtta år, enligt ett pressmeddelande från NCC.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived