+
Malmberget. Fotograf: Fredric Alm.
 • Malmfälten blir testbädd

  PUBLICERAD 2017-11-22 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-22 16:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ett avtal har undertecknats mellan 14 aktörer för att sätta fart på stadsomvandlingen i Malmfälten och samtidigt bygga upp kunskap om utvecklingen av städer.

  Under onsdagen undertecknades en avsiktsförklaring som ska ge Gällivare kommun och Kiruna kommun bättre förutsättningar i stadsomvandlingsprocessen. 14 aktörer skriver under avtalet som ska leda till utveckling av ny kunskap och teknik.

  Förhoppningen är att arbetet i Kiruna och Gällivare kan ge en möjlighet att praktiskt visa hur man utvecklar den attraktiva och hållbara staden från grunden. IQ Samhällsbyggnad ska fungera som facilicator och moderator för projektet, som går under namnet “Testbädd Malmfälten”.

  – Vi ser framemot att långsiktigt arbeta tillsammans aktörerna inom “Testbädd Malmfälten” med att bygga upp ny kunskap, nya arbetssätt och förändrade regelverk som i förlängningen kommer att gagna hela samhällsbyggandet. Pågående forskning kan direkt tillämpas i byggprojekt som startas i Malmfälten, säger IQ Samhällsbyggnads vd Eva Schelin.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived