+
Lidl i Barkarby. Illustration: Lidl
 • Lidl bygger nytt huvudkontor

  PUBLICERAD 2017-11-22 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lidl Sverige har tecknat avtal med Järfälla kommun om att bygga ett nytt huvudkontor och en ny butik i Barkarbystaden. Ambitionen är att fortsätta växa i Sverige. Fram till 2020 ska Lidl öppna närmare 30 nya butiker runt om i landet och det långsiktiga målet är att ha fler än 300 butiker.

  – För att kunna fortsätta expandera krävs ett nytt huvudkontor, därför är vi glada över att vi tecknat avtal med Järfälla kommun, säger Johannes Fieber, vd för Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

  I anslutning till det nya huvudkontoret kommer Lidl även att öppna en ny butik, som väntas kunna öppna 2019. Järfälla kommun har i avtalet om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att bygga 14 000 bostäder i anslutning till tunnelbanan fram till 2032.

  – Vi tar ett stort kliv framåt för att utveckla platsen till en riktig stad med många arbetsplatser i nordvästra Stockholm. Med den kommande nya tunnelbanan, färdigställandet av Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett av Stockholmsregionens mest intressanta och tillgängliga lägen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived