+
 • Inflationen sjönk i oktober

  PUBLICERAD 2017-11-14 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-14 17:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  Som väntat sjönk tolvmånadersinflationen i Sverige i oktober. Inflationstakten, mätt som förändring i KPIF, föll till 1,8 procent från 2,3 procent i september. Från september till oktober föll KPIF med 0,1 procent. Det framgår av ett pressmeddelande från Statistiska centralbyrån.

  KPIF är konsumentprisindex med fasta räntor vilket är den nya målvariabeln för inflationen och sett till KPI, den gamla målvaribeln, så föll även den med 0,1 procent från september till oktober. Ifjol steg KPI med 0,3 procent mellan september och oktober.

  Det var högre boendekostnader och högre priser på diverse varor och tjänster (vilket är en kategori) samt livsmedel som bidrog mest till inflationstakten. Den motverkades av lägre priser på teleutrustning, enligt SCB.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x