+
Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen. Marie Linder, förbundsordförande i Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen.
 • Hyresgästföreningen vill se ny bopolitik

  PUBLICERAD 2017-11-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-16 15:02

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hyresgästföreningen initierar ett forsknings- och kunskapsprojekt i syfte att ta fram en underlag för en kunskapsbaserad bostadspolitik, för att lyfta frågan och möjliggöra politiska lösningar på bostadsbristen.

  Enligt Hyresgästföreningen behöver Sverige en ny bostadspolitik.

  – För köpstarka finns det två alternativ, bostadsrätt eller dyr nyproduktion, men det finns inget alternativ för normalinkomsttagare, trots ett relativt högt bostadsbyggande. Vi är i ett läge när det är bostadsöverskott och bostadsbrist samtidigt och många har svårt att efterfråga dyr nyproduktion av hyresrätter. Det är inte en rimlig ordning, säger Marie Linder, ordförande för Hyresgästföreningen.

  – Politiken behöver ta tydligare initiativ för att hitta hållbara och rimliga lösningar och vi vill med denna delegation bidra till att öka deras möjligheter och kunskap för att kunna göra detta.

  Projektet, som man kallar Bostad 2030, ska utföras av en delegation under ledning av Anders Sundström.

  Ledamöterna kommer utses av Sundström, och delegationen ska arbeta fram till och med valet 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived