+
Gjutarängen.
 • Hyresgäster får förtur i nyproduktion

  PUBLICERAD 2017-11-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-17 16:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Uppsalahem vill skapa högre omflyttning i de äldre fastigheterna med låg hyra och prövar med att ge befintliga hyresgäster förtur till nyproduktion.

  På sikt hoppas man att fler äldre och billigare lägenheter ska frigöras till bostadsmarknaden. Erbjudandet omfattar de hyresgäster som bor i områden med låg omflyttning i kombination med låg hyra, totalt cirka 5 500 bostäder. Tio lägenheter i det nybyggda kvarteret Gjutarängen i Luthagen, som just nu är under produktion, har avsatts i ett första steg till förtur.

  – Omflyttningen i det äldre beståndet är lägre än i nyproduktion och i områden som till exempel Tuna backar och innerstaden kommer billiga och små lägenheter sällan ut på marknaden. Nu vill vi underlätta för alla som funderat över att flytta till nyproduktion och ett mer tillgängligt boende, att komma över tröskeln, säger Stefan Sandberg, vd för Uppsalahem, i ett pressmeddelande.

  För att ta del av erbjudandet behöver hyresgästen uppfylla vissa kriterier, den nuvarande hyran ska t ex max uppgå till 80 procent av hyran i den nya lägenheten. Om många hyresgäster ansöker om förtur kommer nuvarande boendetid avgöra vem som får flytta.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x Gjutarängen.