• Förslag på ny station i Varberg

  PUBLICERAD 2017-11-24 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-24 16:12

  Textstorlek

  Dela med andra

  Varbergs kommun har tillsammans med Jernhusen, Region Halland och Trafikverket valt ut två arkitektförslag för den nya stationen och området runt omkring.

  Det är arkitektteamen Abako Arkitekter och OkiDoki Arkitekter som valts ut. Projektet är en del av projektet Varbergstunneln, och bildar en länk mellan den nuvarande stadskärnan och den nya stadsdelen Västerport.

  – Vi vill skapa en station och ett stationsområde som är tryggt och välkomnande och som gör det lättare att resa och byta mellan olika färdsätt, säger Hans Waldén, affärsutvecklare på Jernhusen.

  Stationsområdet är en del av projekt Varbergstunneln och bildar en viktig länk mellan stadskärnan och den nya stadsdelen Västerport.

  – Vi ser nu fram mot att fördjupa oss i materialet för att utveckla denna viktiga plats för den växande staden, säger Karin Sjödin, landskapsarkitekt, Varbergs kommun.

  De två förslagen kommer bearbetas och bedömas av representanter från Jernhusen, Varbergs kommun, Hallandstrafiken och Trafikverket. Slutbedömningen ligger till grund för den kommande programhandlingen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived