+
 • Bostadsbyggandet kan nå en topp i år

  PUBLICERAD 2017-11-10 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-10 15:42

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Enligt Boverkets indikatorer är prognosen att bostadsbyggandet ökar med 18 procent i år med totalt 76 000 påbörjade bostäder.

  Bostadsbyggandet har ökat under 2017 även om det på senare tid kommit signaler om ett osäkrare marknadsläge. Boverket bedömer att byggandet minskar något under 2018, främst på marknader där det redan har producerats mycket bostäder. År 2018 bedöms bostadsbyggandet utvecklas starkast i Storgöteborg, där takten är under riksgenomsnittet och bostadspriserna ökat snabbt.

  Boverket bedömer också att den senaste månadens prisnedgång är driven av ett ökat utbud och en ökande osäkerhet rörande den framtida marknadsutvecklingen, inte av hushållens ekonomi och framtidsutsikter, som fortsatt är goda. Ett varningens finger höjs dock för skärpta amorteringskrav som kan minska andelen som har råd att efterfråga en ny bostad.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived