+
Foto: Dreamstime.
 • Borlänge vill sälja 500 bostäder

  PUBLICERAD 2017-11-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-30 15:16

  Textstorlek

  Dela med andra

  Borlänge kommunkoncern förbereder försäljning av 503 lägenheter i staden. NAI Svefa har anlitats för försäljningsprocessen.

  I december 2016 sålde Borlänge kommunkoncern en del av fastighetsinnehavet i centrala Borlänge. Försäljningen då och nu är en del i en långsiktig strategi utifrån kommunfullmäktiges tidigare beslut om att skapa intäkter för delfinansiering av nya investeringar under perioden år 2017–2021. Den här gången är det delar av Hushagens, Tunabyggens och kommunens fastigheter som är aktuella för försäljning.

  Ett samlat försäljningspaket kommer presenteras i samband med kommunfullmäktige i december.

  – Vår yttersta ambition är att hitta en framtida ägare som tar ett långsiktigt ansvar för drift och skötsel av fastigheten och för kontakterna med hyresgästerna. Vi kommer att vara noga med att, innan en försäljning sker, bedöma köparens seriositet och syn på långsiktighet. Berörda hyresgäster kommer att få information under processen, säger Olle Rigborn, ordförande i Tunabyggens styrelse.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived