+
Bild: Balticgruppen.
 • Balticgruppen bygger hotell och bostäder

  PUBLICERAD 2017-11-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-16 08:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Balticgruppen har tillsammans med Cityfastigheter i Umeås vd fått en markanvisning på 14 000 kvadratmeter i Hemavan. Tanken är att genom nya hotell och bostäder knyta ihop staden.

  Bolaget som fått markanvisningen ägs gemensamt av Balticgruppen och Cityfastigheters vd Fredrik Sällström och heter Olsson och Sällström Fastighet. Bolaget har övertagit anvisningen från Hemavan Ski Lodge AB.

  – Det är en unik möjlighet att knyta ihop Hemavan genom nybyggnation av hotell och bostäder. Med bara 600 meter till flygplatsen blir det ”fly-in-ski-out”-läge, säger Jonas Olsson VD Balticgruppen.

  Samarbetet mellan Balticgruppen och Fredrik Sällström, där båda parterna äger 50 procent, har förlaga i Balticgruppens samverkan med andra fastighetsinvesterare för utvecklingen av Umeå.

  – För Hemavan Tärnaby är det av stor betydelse att ytterligare en stark aktör etablerar sig i området. Det innebär att en redan stark utveckling nu förstärks ytterligare, säger Tomas Mörtsell kommunstyrelsens ordförande i Storuman kommun.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived