+
Bengt Kjell. Foto: Hemfosa.
 • Avser dela Hemfosa i två bolag

  PUBLICERAD 2017-11-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-11-07 22:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Styrelsen i Hemfosa har beslutat att utvärdera förutsättningarna för en delning av bolaget i två olika noterade bolag. Det ena bolaget kommer att vara ett renodlat samhällsfastighetsbolag medan det andra ska vara ett transaktionsintensivt och opportunistiskt bolag. Hemfosa som idag främst förknippas med samhällsfastigheter har ett blandat bestånd som innehåller allt ifrån kontor och handel till lager och logistik samt någon industrifastighet och primärt kommer dessa att ingå i det opportunistiska bolaget.

  Sammanlagt har Hemfosa ett fastighetsbestånd om 38,2 miljarder kronor varav 24,6 miljarder är samhällsfastigheter och de båda bolagen blir därmed båda av betydande storlek.

  – Styrelsen ser flera möjliga fördelar med en uppdelning av Hemfosa i två specialiserade bolag för att ta tillvara potentialen i de olika delarna av verksamheten, bidra till effektivitet och driv i organisationerna samt skapa största möjliga värde för aktieägarna. Vi har därför beslutat att göra en fördjupad utvärdering av förutsättningarna för detta scenario, skriver styrelseordförande Bengt Kjell i en kommentar i bolagets pressmeddelande.

  Hemfosas styrelse siktar på att återkomma i ärendet under första kvartalet 2018.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x