• Anställer för försäljningen av Karolinska

  PUBLICERAD 2017-11-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-11-30 15:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Locum anställer Magnus Nordberg som ny projektområdeschef över Norra Hagastaden – då Locum ska medverka i planeringen och utvecklingen av stadsdelen som möjliggörs när Karolinska Universitetssjukhuset helt flyttat in i NKS.

  När Nya Karolinska Sjukhuset i Solna är i fullt bruk i vår ska det gamla universitetssjukhusområdet göras om till en stadsdel med 3 000 nya bostäder. Fastighetsaffärerna kan enligt tidigare uppgifter ge landstinget upp till 10 miljarder kronor.

  Magnus Nordberg kommer närmast från rollen som programdirektör på Trafikförvaltningen, och har tidigare jobbat på bland annat Ericsson och Diligentia.

  – Det ska bli spännande att fortsätta arbeta med samhällsnyttig verksamhet och att utveckla fastigheter och stadsdelen. Under en tioårsperiod ska vi tillsammans med Landstingsstyrelsens förvaltning utveckla Norra Hagastaden och skapa förutsättningar för en ny stadsdel, säger Magnus Nordberg.

  – Landstinget har fattat beslut om att merparten av de egna sjukhusfastigheterna i de östra delarna av området ska avvecklas och avyttras över tid för att ge plats åt bostäder och andra verksamheter. Locums uppgift är att skapa förutsättningar för en försäljningen och tillskapandet av en ny stadsdel. Norra Hagastaden ska växa ihop med Stockholms stad och man ska få en känsla av en stadsdel, säger Magnus Nordberg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived