+
Illustration: Magnolia.
 • 540 nya bostäder på Södra Råbylund

  PUBLICERAD 2017-11-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-11-17 14:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  En ny detaljplan på Södra Råbylund i Lund, med cirka 540 bostäder, går ut på samråd. Utbyggnaden av området är i full gång och detta är den tredje etappen i områdets utveckling.

  – Södra Råbylund är unikt i staden med närheten till både Råbysjön och lundaslätten. Vi är glada att möjliggöra fler bostäder i ett så attraktivt läge i Lund, säger Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande.

  Planområdet gäller den norra delen av den tredje och sista utbyggnadsetappen av Södra Råbylund.

  – För att få en bra helhet i Södra Råbylunds tredje etapp har den norra och södra delen planlagts parallellt och den södra delen kommer till byggnadsnämnden för beslut om samråd i vår, säger Kent Ratcovich, planarkitekt på stadsbyggnadskontoret.

  Av de 540 nya bostäderna planeras 200 av dem mellan Sydöstravägen och Prästavägen. De är direktanvisade till Magnolia Bostad som har ambitionen att bygga flerfamiljshus med yteffektiva hyresrätter. Övrig planlagd mark disponeras av både Absalon Pension A/S och Magnolia Bostad AB.

  Samrådsperioden är planerad 29 november till 31 januari. Den södra och sista delen av etapp tre planeras gå ut på samråd under våren 2018.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x