+
De allra flesta av de nybyggda bostäderna finns i Göteborgsregionen, enligt bostadsmarknadsanalysen från länsstyrelsen i Västra Götaland.
 • Tyréns utvecklar hållbart Göteborg

  PUBLICERAD 2017-10-19 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tyréns ska ta fram framtidsscenarion för hur centrala Göteborg ska utvecklas närmaste åren. Det kommer att ske omfattande förtätning i centrala stadsdelar med exploatering för bostäder, grönområden, kontor och handel.

  – Vi är oerhört stolta över det förtroende vi fått av Göteborgs Stad. Det är häftigt att får vara med och forma hur stadens centrala delar kan utvecklas de närmaste 30–40 åren. Förtätning hänger mycket ihop med infrastrukturen. Redan idag driver Tyréns ett uppdrag med att ta fram en trafiknätsplan i Göteborg, vilket vi kommer dra fördel av i vårt arbete, säger Hanna Areslätt som är uppdragsansvarig på Tyréns, i ett pressmeddelande.

  För uppdraget krävs kompetens inom planering, arkitektur och trafikplanering och Tyréns kommer utöver detta även bidra med kompetens inom ekonomi, kulturmiljö och social hållbarhet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived