+
 • Transaktioner för 7,5 miljarder i norr

  PUBLICERAD 2017-10-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-10-12 16:50

  Statistiken är specifikt framtagen åt Fastighetsnytt av Pangea Property Partners och behandlar transaktionsmarknaden i norra Sverige.

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR  De tre första kvartalen har bjudit på knappt 40 affärer med en volym på cirka 7,5 miljarder på transaktionsmarknaden i norra Sverige. Volymen är betydligt lägre än samma period föregående år (när Norrporten såldes), men ligger i linje med genomsnittet under de sista 10 åren. Norrland utgör knappt 10 procent av hela den svenska transaktionsmarknaden. Det innebär en ökning med 1,1 miljarder sedan föregående kvartal räknat på antal affärer över 50 miljoner.

  Den största affären under det tredje kvartalet var Barings försäljning av köpcentrumet Gallerian Nian i centrala Gävle till CBRE Global Investors (765 miljoner kronor). Den näst största affären var Hemåts försäljning av 11 fastigheter i Gällivare till kommunen och Emmoth Fastigheter i två separata affärer (cirka 24 000 kvadratmeter totalt).  Redaktionen

  Källa: Pangea Property Partners

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived