+
Rosengård Fastighets ledningsgrupp. F.v. fastighetschef Benny Bendzovksi, vd Petra Sörling, marknads- och kommunikationschef Jenny Tebäck och CFO Agneta Larsson. Foto: Rosengårds Fastighets AB.
 • Tillträder Culture Casbah-fastigheter

  PUBLICERAD 2017-10-02 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2017-10-02 14:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rosengård Fastighets AB, det av MKB, Victoria Park, Balder och Heimstaden gemensamt ägda bolag som ska driva stadsbyggnadsprojektet Culture Casbah, tillträdde vid månadsskiftet de fastigheter som ska omfattas av Culture Cashab. Totalt rör det sig om 1660 lägenheter i området Törnrosen och delar av området Örtagården och det nya bolaget är nu Rosengårds största fastighetsägare.

  Som tidigare framkommit i Fastighetsnytt är Culture Casbah ett omfattande stadsbyggnadsprojekt i miljonprogramsområdet Rosengård i Malmö. Syftet med projektet är att bygga ihop Rosengård med centrala Malmö samt i det första skedet tillföra Rosengård 200 nya bostäder och 30 nya lokaler, med möjlighet till ytterligare 300 nya bostäder. Ett profilbygge i projektet blir ett nytt höghus som kommer att stå mitt i Rosengård.

  – Det handlar om en kombination av god förvaltning av befintligt bestånd som tillsammans med nyproduktionen ska skapa en ny destination som bygger ihop det gamla Malmö med det nya. Vi vill skapa stolthet och trygghet för de boende genom att vara en synlig fastighetsägare med egen personal ute i området säger Petra Sörling, vd Rosengård Fastighets AB, i en kommentar i bolagets pressmeddelande.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x