+
Vårdboendet i Angered. Illustration: Skanska
 • Skanska säljer vårdboende

  PUBLICERAD 2017-10-23 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:07

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har sålt ett vårdboende i Angered, Göteborg, under uppförande för cirka 240 miljoner kronor. Köpare är Northern Horizons vårdfastighetsfond och hyresgäst blir Ambea.

  – Vi är mycket glada över att genomföra ännu en affär med Skanska och att etablera oss i Göteborg. Denna fastighet passar väl in i vår strategi att förvärva äldreboenden av högsta kvalitet på tillväxtorter i Sverige, säger Christopher af Trampe, Sverigechef på Northern Horizon, i ett pressmeddelande.

  Avsikten är att byggnaden ska certifieras med miljöcertifieringssystemet LEED Gold, Leadership in Energy & Environmental Design, har fokus på energiförbrukning och hållbara materialval.

  – Efter flera års hårt arbete från oss, staden och våra samarbetspartners är vi nu glada och stolta över att vara igång med byggandet av ett nytt äldreboende i Angered och därmed kunna bidra till utvecklingen av det nya bostadsområdet vid Angered centrum, säger Henna Alexandersson, projektutvecklare, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

  Byggnadsarbetena har påbörjats och tillträde sker i samband med färdigställande, våren 2019. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling i det fjärde kvartalet 2017.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x