+
Sollentuna Illustration: ON Arkitekter
 • Skanska bygger domstol i Sollentuna

  PUBLICERAD 2017-10-26 AV Teresa Ahola
  UPPDATERAD: 2017-12-27 13:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har tecknat avtal med Domstolsverket om att bygga nya lokaler för domstol och kontor i Sollentuna, norr om Stockholm, för cirka 420 miljoner kronor. I samband med kontraktsskrivandet överförs kontraktet från Domstolsverket till fastighetsbolaget Vacse.

  – Vi är glada över förtroendet att bygga detta nya landmärke i Sollentuna. Färgskrapan är en spännande byggnad med höga krav på säkerhet och hållbarhet. Stor vikt kommer också att läggas vid arkitekturen som ska göra denna byggnad till ett fint inslag i Sollentunas stadsbild, säger Christoffer Järkeborn, distriktschef, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

  Den nya byggnaden med domstolslokaler sammankopplas med befintliga Attunda Tingsrätt. Projektet omfattar en bruttoyta på cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på 15 våningsplan.  Byggstart sker under fjärde kvartalet 2017 med planerat färdigställande till våren 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived