+
Svarven 4 och 5 i Sollentuna. Foto: Skandia Fastigheter.
 • Skandia köper skolportfölj i Stockholm

  PUBLICERAD 2017-10-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-10-03 09:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skandia Fastigheter köper en portfölj med fyra skolfastigheter omfattande 19 000 kvadratmeter i Stockholm, Solna och Sollentuna.

  I och med förvärvet expanderar bolaget segmentet samhällsfastigheter. Fastigheterna det gäller är Ugglemossen 40 i Stockholm, Sveden 1 i Solna och Svarven 4 och 5 i Sollentuna, samt en fastighet med vård och omsorg i Sollentuna.

  De har alla genomgått flera större renoveringar det senaste årtiondet.

  – Utvecklingspedagogik Sverige AB utgör största hyresgäst och bedriver utbildnings- och omsorgsverksamhet i fyra av de fem fastigheterna, säger Markus Pfister, Fastighetschef Samhällsfastigheter och Kontor. På sikt kan vi också komma att utveckla detta bestånd tillsammans med hyresgästen, om de ser ett ökat behov för sin verksamhet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • En betraktelse från en annan vinkel

  Replik Det ligger i sakens natur att den som låter utföra och/eller finansiera ett byggprojekt sällan helt och hållet vill släppa möjligheten till insyn, påverkan och kontroll av projektet. I sådana samarbeten är det enligt vår uppfattning snarare en fråga om hitta andra sätt att definiera arkitektens roll och uppdrag i avtalet.

 • “Ny arena för digitala innovationer”

  Digitalt Den fjärde industriella revolutionen har länge varit en het fluga inom tillväxtindustrin. Nu tar byggsektorn också ett kliv framåt genom att lansera en ny digital plattform i april. Det kommunicerades på Årets Bygge förra veckan.

 • Bygger Kungspassagen i Uppsala

  Fastighetsmarknad Castellum planerar uppförandet av fastigheten Kungspassagen i Uppsala, som då kommer bli stadens första WELL-certifierade kontorsbyggnad. “Det känns riktigt bra” säger Björn Johansson, Affärsområdeschef Region Stockholm-Norr i Castellum.

 • ANNONS
 • Tyresö får fler bostäder

  Bostäder Sveafastigheter Utveckling och Belatchew Arkitekter har fått uppdraget att starta utvecklingen av den nya stadsdelen Wättinge, i Tyresö. Detta efter vinst i kommunens markanvisningstävling för etapp 1. 

 • ANNONS
 • Elmsäter-Svärd: Rejält tapp trots bostadsbrist

  Bostäder Högkonjunkturen i byggbranschen går mot sitt slut och nyproduktionen av bostäder väntas rasa redan i år. ”Det här slår hårt mot svensk ekonomi. Frågan är vad regeringen tänker göra?”, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier.

 • Eva Nygren till Stockholms Stadshus

  Rekrytering Eva Nygren blir ny fastighetsstrateg på Stockholms Stadshus AB och avgår därmed som vd för Stockholmshem. Annette Sand föreslås som ny vd för Stockholmshem. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x